Uleiul de cocos, ritual de ingrijire simplu si eficient

Uleiul de cocos, ritual de ingrijire simplu si eficient
Uleiul de cocos, ritual de ingrijire simplu si eficient

Hidratant, protector, antioxidant, emolient si tonifiant, uleiul de cocos este un produs ce nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta de frumusete. Este un ritual de ingrijire simplu, ieftin si eficient, un ingredient cu actiune intensa de hranire pentru o piele revitalizata si un par stralucitor!

Transformat si purificat printr-un procedeu 100% natural, prin presarea la rece a miezului de nuca de cocos, uleiul permite relansarea mecanismelor naturale de hranire a epidermei. Spre deosebire de produsele cosmetice care au in compozitie apa si care pot lasa pielea uscata, uleiul de nuca de cocos are o textura bogata ce se absoarbe incet si patrunde adanc in piele.

Vizibil mai neteda si catifelata, pielea radiaza de frumusete! Si inca ceva: uleiul de nuca de cocos contine 90% grasimi saturate, acid lauric, vitamina E si proteine, fiind deosebit de apreciat pentru calitatile sale emoliente.

Iata cateva intrebuintari surprinzatoare ale uleiului de cocos in rutina de frumusete:

Ingrijirea pielii cu ulei de cocos

Uleiul de nuca de cocos este o solutie naturala pentru prevenirea uscarii si exfolierii pielii. Protejeaza, hidrateaza si hraneste zonele cele mai uscate si mai sensibile ale corpului. Datorita continutului ridicat de acid lauric, uleiul de cocos este un ingredient anti imbatranire care repara tesuturile si ajuta la intarzierea aparitiei ridurilor.

Datorita proprietatilor sale antibacteriene si antifungice este recomandat in cazul dermatitelor atopice. Cu un efect calmant, uleiul de cocos diminueaza senzatia de usturime si roseata ce pot aparea dupa expunerea la soare. Fiind foarte gras, este totodata un foarte bun demachiant.

Pe langa minunatele beneficii ale sale asupra pielii, este greu sa nu te simti relaxat cand simti aroma lui. Foloseste uleiul de cocos ca ulei de masaj si lasa aromele sa-ti rasfete simturile!

Pentru ingrijirea tenului si corpului se aplica cateva picaturi de ulei pe pielea curata si se maseaza usor pentru a ajuta absorbtia lui. Folosind ulei de cocos in jurul zonei ochilor, previ aparitia ridurilor si reduci pungile de sub ochi. Nu se recomanda utilizarea sa pentru pielea acneica.

Ingrijirea parului cu ulei de cocos

Uleiul de cocos protejeaza firul de par impotriva factorilor agresivi externi, mentinandu-l sanatos si conferindu-i stralucire. Masajul in mod regulat al capului cu ulei de nuca de cocos ofera un scalp curat si hidratat.

Uleiul de cocos este aliatul parului uscat, despicat si lipsit de vitalitate. Are un puternic efect de hidratare, repara fibra capilara si ii reda sanatatea si vigoarea. Plin de viata, parul este vizibil mai frumos!

Distribuiti o cantitate mica de ulei pe lungimea firului de par, de la radacina pana la varf, cu cateva minute inainte de samponare.

Ingredient pretios in fabricarea sapunurilor

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri in producerea sapunurilor naturale, iar utilizarea lui a dus la aparitia unor sapunuri de inalta calitate. Datorita continutului ridicat de acizi grasi saturati, este un ulei rezistent in timp la procesul de oxidare. Cu ajutorul lui se obtine un sapun 100% natural care curata eficient si face o spuma bogata.