avocado! Descopera beneficiile acestuia pentru un regim de frumusete sanatos si corect!"/>
Uleiul de avocado, ten de portelan si par stralucitor

Uleiul de avocado, ten de portelan si par stralucitor

Daca tanjesti dupa un ten de portelan si un par stralucitor, iar dorinta ta cea mai mare este sa elimini senzatia de disconfort de la nivelul pielii uscate sau sa scapi de ridurile din jurul ochilor, salvarea la care nu te asteptai vine de la fructul exotic perfect: avocado! Descopera beneficiile acestuia pentru un regim de frumusete sanatos si corect!

Avocado este fructul arborelui cu acelasi nume (Persea gratissima) din familia lauracee, originar din Mexic si Guatemala.

Uleiul obtinut prin presarea la rece a pulpei de avocado contine o multime de substante nutritive, lucru care il face sa fie utilizat cu succes in tratamentele cosmetice. Pentru proprietatile sale emoliente, hidratante si antirid, acest ulei este foarte bun pentru ingrijirea pielii, a parului si a unghiilor.

Click aici pentru a vedea produsele noastre pe baza de avocado



Secretul uleiului de avocado consta in cantitatea mare de proteine si grasimi nesaturate, doi agenti benefici pentru piele.

Este un ulei bogat in vitaminele A, D si E, lecitina (cunoscuta sub numele de "mineralul vietii") si acizi grasi omega-3, acizi pe care ii regasim si in uleiul de peste. Pulpa fructului contine de la 5% pana la 30% ulei.

Uleiul de avocado aduce un aport important de antioxidanti, ceea ce il face util pentru vindecarea pielii afectata de soare. Se poate folosi ca si lotiune cu protectie solara. Patrunde foarte usor in piele si o mentine hidratata o perioada indelungata de timp.

Uleiul de avocado hidrateaza intens epiderma


Contine sterolin, compus care se regaseste din abundenta in uleiul de avocado si care reduce semnificativ tendinta de aparitie a peĀ­telor pe piele odata cu inaintarea in varsta si contribuie la refacerea tesuturilor cutanate afectate.

Uleiul avocado hidrateaza intens epiderma, fiind recomandat ca ingredient de baza in produsele pentru ingrijirea pielii mature sau uscate.

Este incarcat cu cativa dintre cei mai importanti nutrienti pentru prevenirea ridurilor: vitamina E si vitamine din grupa B-urilor, care hranesc pielea si acizi monosaturati, care o hidrateaza si o fac fina si catifelata.

Uleiul este un agent reparator extraordinar pentru parul uscat si deteriorat. Are o consistenta usoara si se absoarbe rapid in firul de par, infuzandu-l cu nutrienti pretiosi precum vitaminele A, B, D, E, proteine, aminoacizi, fier, cupru, magneziu si acid folic. Acestia hranesc si netezesc parul, dar ajuta si la regenerarea celulelor si la sanatatea scalpului.

Daca te confrunti cu o cadere excesiva a parului, atunci nu ezita sa folosesti uleiul de avocado, deoarece ajuta la cresterea podoabei tale capilare. La fel de eficient este si impotriva matretii!

La ce mai este folosit uleiul de avocado


- hidrateaza orice tip de ten si previne imbatranirea lui;
- este recomandat pentru zona sensibila din jurul ochilor, atenueaza si combate ridurile;
- restabileste elasticitatea pielii predispusa la celulita si atenueaza vergeturile;
- restabileste rapid omogenitatea si integritatea pielii in caz de leziuni minore, iritatii, sau deshidratare;
- desi poate fi folosit in mod regulat pentru ingrijirea cotidiana si pentru toate tipurile de par, este in mod deosebit recomandat pentru persoanele cu diverse probleme de par si scalp: caderea parului, matreata, par tratat si vopsit chimic, fir de par subtire, tern, lipsit de stralucire;
- este un remediu excelent pentru bataturi;
- amelioreaza diverse probleme dermatologice cum ar fi psoriazisul, dermatita;
- intareste si stimuleaza cresterea unghiilor, combate inflamatia de la radacina unghiilor;
- foarte recomandat in ingrijirea pielii sensibile a copiilor;
- ajuta in probleme de gingivita sau parodontoza.

Cum se utilizeaza uleiul de avocado


- Pentru fata si corp: Se aplica cateva picaturi de ulei pe pielea curata si se maseaza usor pentru a ajuta absorbtia uleiului.
- Pentru par: Se distribuie o cantitate mica de ulei pe lungimea firului de par, de la radacina la varf, cu cateva minute inainte de samponare.

V-a placut articolul?
Distribuiti-l prietenilor dvs. pe:


Va invitam sa cititi in continuare





Va recomandam urmatoarele produse avocado:

+1