Timp Preparare: 50 de minute, Complexitate: redusa

Ingrediente pentru coji

  • 2 oua
  • 13 linguri de ulei
  • 13 linguri de lapte
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic de amoniu pentru prajituri
  • 500 g faina alba
  • un praf de sare

Ingrediente pentru crema

  • 500 g lapte
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2-3 linguri de amidon
  • 1 pastaie de vanilie

Preparare nuci umplute cu crema de vanilie

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa.Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia. Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.

Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant. Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate. Crema de vanilie este destul de simpla: se amesteca galbenusuri cu zaharul, amidonul si vanilia si se toarna intr-o cratita peste lapte. Se fierbe pana se ingroasa.

Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.