Ingredientele simple sunt cele care aduc numeroase beneficii cand vine vorba de ingrijirea pielii, dar si a parului. Un bun exemplu este chiar uleiul de ricin!

Cu numeroase proprietati care il fac perfect pentru utilizarea in cosmetice, uleiul de ricin este bine tolerat de toate tipurile de piele. Il poti folosi fara teama drept remediu natural pentru diferite probleme.

Uleiul de ricin este bogat in acizi grasi, motiv pentru care devine ideal ca ingredient in tratamentele de infrumusetare. Componentii sai principali sunt: acid ricinoleic, palmitic, stearic, omega-6, omega-9, saruri minerale, enzime, vitamina E.

Una dintre cele mai comune utilizari ale uleiului de ricin este pentru ingrijirea pielii si a parului. Este un emolient excelent, atrage si retine umezeala in piele, lasa parul moale, neted si catifelat, fiind excelent si pentru reducerea ridurilor si a cicatricilor. De asemenea ofera rezistenta unghiilor.

Cand vine vorba de par sanatos, uleiul de ricin este unul dintre cele mai bune remedii naturale. Este renumit pentru tratarea calvitiei (pierderea masiva a firelor de par de la nivelul scalpului), refacerea firelor de par subtiri, dar si pentru imbunatatirea starii si aspectului fibrei capilare.

Uleiul de ricin este de asemenea foarte linistitor si are excelente proprietati anti-inflamatorii, fiind ideal pentru tratarea arsurilor solare, dar si a iritatiilor minore ale pielii.

Uleiul de ricin are proprietati antibacteriene si antivirale, unul dintre principalele sale elemente constitutive, acidul ricinoleic, fiind un puternic agent antifungic.

Exista multe utilizari ale acestui ulei ca remediu anti-fungic, fiind ales in mod special pentru tratarea problemelor pielii precum piciorul de atlet si herpesul, dar si in probleme virale cum ar fi negii.

Uleiul de ricin, forta si vitalitate pentru parul tau

Uleiul de ricin ofera numeroase beneficii pentru par. Prin utilizarea frecventa se obtine un par sanatos, intens hranit si hidratat. Fibra capilara va fi revitalizata si isi va recapata puterea si stralucirea naturala.

Uleiul de ricin:
– Favorizeaza cresterea si ingrosarea firului de par;
– Previne subtierea firului de par;
– Trateaza calvitia prematura;
– Hidrateaza firul de par si scalpul;
– Imbunatateste circulatia sangelui;
– Hraneste fibra capilara;
– Previne si trateaza firele despicate;
– Previne dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor;
– Trateaza matreata;
– Previne uscarea scalpului;
– Imbunatateste absorbtia substantelor nutritive;
– Minimizeaza deteriorarea parului;
– Ofera stralucire parului.

Sugestii de aplicare la nivelul scalpului:
– Separati parul in sectiuni;
– Aplicati uleiul de ricin pe scalp, masand timp de cateva minute;
– Acoperiti capul cu o casca de dus si lasati-l timp de cateva ore sau peste noapte;
– Spalati parul si repetati procedura de cel putin 2-4 ori pe saptamana pentru rezultate maxime.

Uleiul de ricin, tratament ideal pentru piele

Uleiul de ricin este delicat cu epiderma, ofera protectie de calitate pentru piele si o pastreaza sanatoasa.

Este cu siguranta unul dintre cele mai bune tonice naturale pentru ingrijirea pielii si poate fi utilizat pentru: curatare, hranire, hidratare, detoxifiere, emoliere, tratarea infectiilor, calmarea iritatiilor de la nivelul pielii.

Ulei de ricin poate trata urmatoarele probleme ale pielii: acneea, alunitele, negii, cicatriciile, bataturile, iritatiile, taieturile minore, infectiile fungice, chisturile sebacee, petele de varsta, vergeturile.

Uleiul de ricin poate fi folosit cu succes si pentru regenerarea genelor. Uleiul imbunatateste starea acestora, le ajuta sa devina din nou lungi, dese si sanatoase.

Se maseaza genele folosind o picatura de ulei in fiecare seara, evitandu-se contactul cu ochii. Acelasi rezultat se poate obtine si daca este aplicat pe sprancene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here