Te fascineaza uleiurile naturale din plante? Desi nu este la fel de comun precum alte uleiuri vegetale pentru ingrijirea pielii, proprietatile uleiului de macese (Rosa Mosqueta) sunt demne de luat in considerare. Cu siguranta va ocupa un loc aparte in preferintele tale!

Natura este mereu fascinanta si surprinzatoare, trandafirul fiind benefic si in formele sale salbatice, de maces (Rosa Mosqueta). Fructele rosii luminoase ale acestei specii stau la baza celor mai eficiente tratamente pentru piele.

Arbustul salbatic Rosa Mosqueta face parte din familia rosaceelor, fiind asemanator cu macesul nostru, creste insa in Anzi, Chile si Brazilia. Dupa ofilirea si caderea florilor roz raman pretioasele fructe de culoare rosie (macese), cu semintele lor bogate in grasimi nesaturate.

Uleiul de Rosa Mosqueta, pretios datorita compozitiei sale

Extras din semintele de trandafir salbatic, uleiul pur de Rosa Mosqueta garanteaza maximum de eficienta, este un aliat extraordinar al frumusetii si un regenerant natural al epidermei. Este utilizat in principal pentru a proteja, vindeca si hrani pielea.

Spre deosebire de alte produse cosmetice, produsele de ingrijire ce contin trandafir salbatic nu rezolva problemele pielii in mod superficial, ci se absorb rapid si actioneaza in profunzime, oferind pielii toate vitaminele necesare pentru sanatate.

Un ulei pretios datorita compozitiei sale, uleiul de Rosa Mosqueta este constituit in proportie de peste 80% din acizi grasi esentiali care ajuta la regenerarea epidermei.

Avand in vedere bogatia de acizi grasi nesaturati si concentratia in carotenoide, tanini, fitosteroli si polifenoli, utilizarea unui procent de 5-10% intr-un preparat cosmetic produce efecte remarcabile daca este aplicat pe termen mediu-lung.

Beneficiile pe care le ofera uleiul de Rosa Mosqueta

Insumand toate beneficiile, uleiul de Rosa Mosqueta este pur si simplu miraculos:

– Datorita proprietatilor sale regenerante, uleiul este indicat atat pentru pielea lipsita de elasticitate, uscata, matura, cat si pentru tenul cuperozic sau cu cicatrici.

– Bogat in vitamine, in special vitamina C, revitalizeaza tenul, lasandu-l catifelat, luminos si sanatos.

– Uleiul de Rosa Mosqueta este un hidratant natural. Calitatile emoliente si hranitoare se datoreaza continutului sau ridicat de acid oleic, un acid gras omega-9.

– Ajuta pielea sa-si mentina integritatea naturala si fiziologica, reducand in mod vizibil semnele inestetice ale trecerii timpului.

– Stimuleaza productia de colagen si elastina. Este unul dintre cele mai eficiente uleiuri antirid ce ajuta la regenerarea epidermei, netezirea ridurilor si mentinerea elasticitatii si fermitatii tenului.

– Uleiul de Rosa Mosqueta poate inlocui cu succes crema pentru conturul ochilor.

– Atenueaza ridurile de expresie, cearcanele, vergeturile si petele pigmentare cauzate de expunerea la soare. De asemanea, calmeaza roseata.

– Acidul retinoic din uleiul de trandafir salbatic are capacitatea de a reduce imperfectiunile pielii produse de acnee si de a accelera reinnoirea celulara.

– Uleiul de Rosa Mosqueta are proprietati cicatrizante, favorizand repararea leziunilor tesutului cutanat cauzate de arsuri sau interventii chirurgicale. Imbunatateste si aspectul cicatricilor inestetice mai vechi.

– Multe studii stiintifice au dovedit ca uleiul de Rosa Mosqueta poate atenua si trata eficient cicatricile chirurgicale sau accidentale, eczemele, arsuri si de a imbunatati culoarea lor.

Aplicat in mod regulat, prezinta o vindecare si o regenerare a pielii surprinzatoare. Acest efect a fost atribuit acidului transretinoic (numit retinol), care este o forma foarte activa de vitamina A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here