Cunoscuta ca o sursa importanta de vitamina C, portocala nu este benefica doar pentru sanatatea ta, reprezinta si unul dintre cele mai importante produse de ingrijire a pielii.

Portocalele sunt adevarate depozite de sanatate, continand calciu, fibre, potasiu, vitamina A, vitamina B1. Prin urmare, fiecare particica din portocala are efecte minunate asupra tenului, pornind de la coaja si sucul care sunt folosite in multe retete cosmetice pana la consumul alimentar al fructului intreg.

Vitamina C din portocale ajuta la refacerea colagenului si improspateaza pielea, iar sucul de portocale are proprietati hidratante si astringente. Antioxidantii previn imbatranirea prematura a pielii, trateaza eventualele semne inestetice si pastreaza elasticitatea epidermei.

Portocalele sunt adevarate tratamente pentru pielea noastra

Pe langa faptul ca sunt foarte bogate in nutrienti ce redau sanatatea si tineretea tenului, portocalele pot fi folosite ca un tratament pentru anumite probleme ale pielii: riduri, ten gras sau pigmentarea dupa expunerea la soare.

Daca te confrunti cu aparitia unor pete in urma expunerii prelungite la soare, atunci foloseste o masca pe baza de portocale pentru calmare. Ridurile pot fi si ele estompate cu o astfel de masca. Portocalele contin si vitamine E, cel mai popular antioxidant, care ajuta la mentinerea pielii tinere.

De asemenea, stimuleaza circulatia si reduc secretia de sebum, avand un grad mediu de aciditate. Sucul de portocale poate fi folosit cu succes si in cazul unui scalp sensibil, predispus la aparitia matretii sau cu sebum in exces. Acesta va curata parul in profunzime.

Uleiul de portocale mentine epiderma sanatoasa si stralucitoare

Uleiul esential de portocale este uleiul prospetimii, un adevarat calmant si tonic al epidermei. Obtinut din cojile de portocale presate la rece, uleiul de portocale are o mare varietate de utilizari si poate fi regasit in forma naturala in retetele sapunurilor, lotiunilor de corp, cremelor, odorizantelor de camera, spray-urilor, deodorantelor sau produselor de curatare.

Este cunoscut pentru efectele sale antiseptice, antidepresive, sedative, antiinflamatoare, tonice si diuretice.

Inviorator, uleiul de portocale este foarte bun pentru a mentine pielea sanatoasa, neteda si stralucitoare. Efectele sale antiseptice, de imbunatatire a circulatie si de hidratare il fac potrivit pentru tenul gras si acneic. Deoarece arde eficient grasimile, este util in masajul anticelulitic si pentru drenajul limfatic.

Conform unui studiu publicat in 2013 intr-un numar din International Journal of Biotechnology, acest ulei inhiba cresterea agentilor patogeni si a bacteriilor. Astfel, proprietatile sale antiseptice si antibacteriene il transforma intr-un puternic agent de curatare.

Uleiul esential provenit din portocale are o aroma de citrice subtila si dulce. Mirosul de ulei esential de portocale aduce aminte de momentele fericite si placute ale vietii. De aceea, acest ulei este atat de frecvent folosit in aromaterapie. Se creeaza o senzatie de fericire si relaxare, schimband in bine starea de spirit.

Portocalele nu sunt simple fructe, sunt super fructe cu intrebuintari multiple pentru sanatatea ta si a pielii tale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here