Cu siguranta ai auzit despre beneficiile acidului hialuronic asupra pielii. Este cunoscut faptul ca revitalizeaza tenul obosit, intensifica tineretea tenului uscat si face minuni in lupta impotriva ridurilor. Dar ce este de fapt acidul hialuronic?

Acidul hialuronic este o componenta organica prezenta in mod natural in organismul nostru. Se regaseste in cantitati mari in fluidele sinoviale, in valvele inimii, in ochi si este o componenta cheie a cartilajului.

Pe langa faptul ca mentine articulatiile lubrifiate, acidul hialuronic ajuta la retinerea apei si in alte tesuturi ale corpului, asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Acest lucru inseamna articulatii sanatoase, iar daca vorbim de tegument, o piele mai fina, mai elastica si cu un aspect tanar.

Acidul hialuronic actioneaza ca o substanta de umplere a spatiului dintre celule. Rolul sau este acela de a absorbi socurile in articulatii, dar are si efect de lubrifiere si protectie a articulatiilor in fata inflamatiilor cronice.

Insa una dintre cele mai apreciate proprietati ale sale, cu precadere in industria cosmetica, ramane capacitatea de a retine o cantitate impresionanta de apa – de 10 ori volumul propriu!

Acidul hialuronic – indispensabil pentru tineretea pielii

Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime la nivelul tesuturilor. Este responsabil pentru supletea, fermitatea si elasticitatea epidermei.

Pentru a se mentine fina si neteda pielea noastra secreta o cantitate importanta de acid hialuronic. Cu toate acestea, desi este regasit in cantitati apreciabile in organism, nivelul de acid hialuronic scade progresiv odata cu inaintarea in varsta, favorizand astfel aparitia ridurilor.

Ca activ cosmetic, acidul hialuronic este apreciat pentru efectul puternic hidratant si pentru capacitatea sa exceptionala de a retine si atrage apa. Este un tratament antirid ce ajuta la umplerea, uniformizarea si intinderea pielii, diminuand aspectul ridurilor fine si al celor profunde.

Acidul hialuronic vegetal – alianta plantelor impotriva ridurilor

Acidul hialuronic vegetal este o substanta activa 100% naturala, un ingredient cosmetic pretios, obtinut prin procese biotehnologice si neavand surse animale.

Are la baza extracte organice din: porumb, grau, soia, drojdie, glucoza, tremella fuciformis (o ciuperca ce creste numai in zonele muntoase din regiunea Fujian situata intre China si Taiwan). Nu contine alcool, parabeni, sulfati sau alte substante care sunt daunatoare pentru piele.

Acidul hialuronic vegetal se regaseste in produsele special create pentru tenul deshidratat, matur sau afectat de riduri. Este indispensabil in compozitii antirid precum creme, lotiuni si seruri.

Pe langa colagen si elastina, acest compus este unul dintre cele mai importante care se foloseste pentru un efect antirid 100% natural.

Avantajele acidului hialuronic din sursa vegetala

Acidul hialuronic vegetal este un tratament antirid cu efect de lifting, o alternativa viabila pentru injectiile cu hialuron.

Poti obtine un uimitor efect de lifting fara nicio alta interventie decat cea a plantelor! Acest tip de acid hidrateaza, reface si netezeste pielea gatului, a fetei si a decolteului.

Este special prin faptul ca regenereaza pielea din interior si patrunde adanc in straturile ei pentru a netezi si umple ridurile. In plus efectul de hidratare va fi unul maxim si de durata.

Moleculele vor patrunde in straturile superioare ale epidermei si vor retine apa. Iar indiferent de varsta, hidratare este esentiala pentru o piele frumoasa, neteda si luminoasa.

Cosmeticele cu acid hialuronic vegetal pot fi folosite in deplina siguranta chiar si pentru pielea sensibila deoarece acesta nu produce niciun fel de reactii negative, este non-toxic si non-iritant. Acidul hialuronic vegetal este o alegere inspirata atunci cand vine vorba de estomparea semnelor batranetii.

Orice tip de piele poate beneficia de proprietatile acidului hialuronic:
– la aparitia primelor riduri sau pentru intarzierea procesului de formare a acestora;
– pentru ingrijirea tenului uscat, deshidratat, care se descuameaza;
– pentru ingrijirea pielii mature, imbatranite, ridate;
– in tratamente anti-aging, de lifting;
– pentru ingrijirea conturului ochilor, a bustului;
– pentru ingrijirea pielii sensibile, fragile;
– ca tratament pentru pielea afectata de psoriazis, eczeme sau iritatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here