Detoxifierea in 3 zile cu supa: Mancati cat de mult doriti si combateti inflamatiile, grasimea abdominala si bolile

Corpurile noastre simt ocazional nevoia de un tratament prin detoxifiere, deoarece se pot imbunatati numeroase functii corporale, iar organismul se poate elibera de toate toxinele si deseurile acumulate.

Cand alegeti o supa pentru detoxifiere ar trebui sa stiti ca, prin intermediul acesteia, va puteti imbunatati functiile rinichilor, ale ficatului, intestinale, dermatologice, ale sistemului limfatic, va puteti intari sistemul imunitar si usura procesul de digestie.

Astazi, ne-am gandit sa va sugeram cateva retete delicioase si sanatoase pentru supe de detoxifiere, care va vor conferi toate beneficiile mentionate. Ar trebui sa consumati 5-6 boluri de supa in fiecare zi si sa beti foarte multa apa.

Acestea sunt principiile pentru ingrediente pe care ar trebui sa le urmati:
• Ar trebui sa pregatiti o baza de supa din miso, oase sau din legume.
• Adaugati vegetale care contin amidon, precum sfecla, cartofi, dovleac ghinda, pastarnac, etc.
• Adaugati vegetale bogate in fibre, precum ceapa, praz, varza, spanac, dovlecel, morcov, etc.
• Adaugati proteine din linte, nuci, fasole.
• Adaugati condimente, precum scortisoara, chimen, turmeric, ghimbir, usturoi, etc.
• Puteti adauga si ulei de cocos, de avocado, clarificat (ghee) sau de masline, etc.

Va sugeram aceste trei retete delicioase pentru supe:

Supa din Morcovi si Ghimbir

Ingrediente:
• 1 kg. de morcovi, tocati
• 3 lingurite de ghimbir proaspat, ras
• 3 catei de usturoi, tocati
• 2 cepe, tocate
• 1,5 litru baza de supa din oase sau de legume
• 200 ml lapte de cocos
• 2 lingurite de ulei clarificat sau de cocos
• 2 lingurite de colagen (optional)
• Sare de mare, piper negru si ceapa dupa gust

Mod de preparare:
Intr-o tigaie, adaugati usturoiul, morcovii si ghimbirul, lasati-le sa fiarba si sa dea in clocot. Faceti sote din ceapa, adaugati uleiul clarificat si gatiti-le pana cand obtineti o textura asemanatoare caramelului. Adaugati-le impreuna cu supa intr-un blender, amestecati-le, puneti laptele de cocos si condimentele.

Supa rosie de linte

Ingrediente:
• 100 gr. de linte rosie, spalata
• 2 cartofi dulci, tocati
• 2 morcovi, tocati
• 50 ml de ulei de cocos, de masline sau clarificat
• 1 mar, tocat
• 1 ceapa, tocata
• 1 l de supa din oase sau de legume
• O radacina de 2.5 cm de ghimbir, tocata marunt
• ½ lingurita de paprika
• ½ lingurita de chimen macinat
• ½ lingurita pudra de chili
• Sare de mare si piper negru dupa gust
• Crema de cocos (optionala)

Mod de preparare:
La foc mediu, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati ceapa, morcovii, marul si cartofii. Gatiti-le pentru 10 minute. Apoi, adaugati baza pentru supa, lintea, ghimbirul, chimenul, paprika, pudra de chili si lasati supa sa fiarba. Lasati-o sa clocoteasca la foc mic timp de jumatate de ora si, cand s-a ingrosat, adaugati crema de cocos.

Supa pentru detoxifiere cu broccoli

Ingrediente:
• 2 cani si jumatate capete de broccoli
• 250 gr. de varza sau spanac
• 2 tulpini de telina, tocate
• 2 cani baza de supa din oase sau de legume
• 1 ceapa, tocata
• 2 morcovi, decojiti si tocati
• Sucul unei jumatati de lamaie
• 2 lingurite ulei de cocos
• ½ lingurita sare de mare

Mod de preparare:
Intr-o oala, incalziti uleiul si adaugati ceapa, telina si broccoli. Gatiti pentru 5 minute, adaugati baza pentru supa si toate celelalte ingrediente; lasati-le sa fiarba pentru inca 5 minute sau pana cand supa se ingroasa.

Pofta buna!