Arborele de ceai, vindecare de la natura

Pentru ca apreciem tot ce este 100% natural si iubim orice ingredient cu puteri miraculoase care provine din natura, iti recomandam exoticul ulei de arbore de ceai. Este intalnit si sub denumirea de ulei de Tea Tree.

Frunzele arborelui de ceai (copacul Melaleuca Alternifolia, originar din zona Australiei) sunt sursa unuia dintre cele mai cunoscute uleiuri esentiale. Reputatia de panaceu data acestui ulei nu este o exagerare. Uleiul de arbore de ceai chiar este o intreaga farmacie!

Uleiul esential de arbore de ceai este foarte popular pentru beneficiile deosebite pe care le are asupra sanatatii si frumusetii noastre.

Destinat doar aplicarii locale, este un foarte bun agent protector pentru piele, un ingredient minune intalnit in multe produse cosmetice: sapunuri, sampoane, creme si lotiuni, parfumuri sofisticate, produse pentru igiena orala, solutii pentru curatenia casei.

Cercetarile au aratat ca uleiul esential de arbore de ceai are efecte antiseptice, antimicrobiene, antifungice si anti-inflamatoare. Este „vedeta” uleiurilor esentiale vindecatoare. Fiind foarte concentrat, se foloseste intotdeauna diluat si in cantitati mici (cateva picaturi).

In ce situatii poate fi folosit uleiul de arbore de ceai

Acnee: Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic natural, contine compusi care ajuta la distrugerea bacteriilor ce determina aparitia cosurilor atunci cand porii sunt blocati.

Uleiul trebuie insa dizolvat in apa inainte de aplicarea lui pe ten. Pentru zonele afectate de acnee se poate folosi o lotiune de curatare ce are in compozitie acest ulei concentrat.

Matreata: Sampoanele cu ulei de arbore de ceai sunt foarte eficiente impotriva matretii. Uleiul se combina cu un sampon, nu se foloseste niciodata direct pe scalp.

Igiena orala: Uleiul de arbore de ceai este de asemenea ideal pentru ingrijirea danturii. Folosirea cu regularitate a uleiului in ingrijirea orala ajuta la calmarea gingiilor iritate si previne formarea cariilor si a parodontozei.

Apele de gura ce contin ulei de arbore de ceai mentin dantura sanatoasa si lasa o respiratie proaspata.

Igiena intima: Uleiul de arbore de ceai, renumit pentru proprietatile sale antibacteriene si antiseptice, este un ajutor atat in tratarea candidozelor vaginale, cat si in preventia lor.

Te poti bucura de efectele sale benefice asupra zonei intime folosind un gel natural ce are printre ingrediente acest ulei.

Taieturi, zgarieturi, muscaturi de insecte: Micile taieturi si zgarieturi nu au nevoie de tratament. O buna curatare a zonei cu un dezinfectant este suficienta pentru a preveni o posibila infectie.

In acest sens uleiul de arbore de ceai este un antiseptic excelent si un remediu calmant pentru zonele iritate de muscaturile insectelor.

Eruptii cutanate si arsuri solare: Uleiul de arbore de ceai amelioreaza senzatia de mancarime cauzata de eruptiile cutanate. Cremele si lotiunile de corp pe baza de ulei de arbore de ceai sunt calmante, regenerante si ajuta la vindecarea arsurilor solare.

Masaj: Uleiul de masaj ce contine ulei de arbore de ceai curata porii si hidrateaza pielea.

Curatenia casei: Uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat pentru parfumarea si dezinfectarea incaperilor. Produsele de curatenie ce contin acest ulei ucid germenii, previn raspandirea microbiilor si elimina mucegaiul.