5 alimente care distrug celulele adipoase

Prin tintirea indirecta a celulelor de grasime si datorita dependentei lor de resursele corpului, le putem infometa pana se distrug. – Dr. Mitchell Gayor

In cadrul discursului sau pentru TED Talk, Dr. William Li a discutat despre angiogeneza si rolul acesteia atat in dezvoltarea cat si in faza de regresie a cancerului. Pentru inceput, angiogeneza reprezinta dezvoltarea unor noi vase de sange in corp.

Dr. Li crede ca manipularea acestei functii fiziologice poate pune capat cancerului si conduce la imbunatatirea sanatatii.

Precum acesta explica:

Angiogeneza: procesul fiziologic prin care noi vase de sange se formeaza in urma unor vase pre-existente.

„Terapia antiangiogenica este o metoda de intrerupere a fluxului de sange catre zona afectata de cancer. Aceasta procedura este aplicabila datorita faptului ca vasele tumorale, spre deosebire de cele sanatoase, sunt construite anormal si defectuos, prin urmare sunt extrem de vulnerabile la tratamentele ce le sunt aplicate.”

Angiogeneza deficitara si excesiva

Este important ca, de dragul acestui articol, sa explic rationamentul stiintific ce formeaza legatura dintre consumul anumitor alimente si infometarea celulelor adipoase. Mai exact, se creeaza un dezechilibru in productia si intretinerea vaselor de sange, care mai apoi, se pot manifesta in tulburari si boli severe.

Dezechilibrul angiogenic poate aparea fie datorita angiogenezei insuficiente, fie angiogenezei excesive.

Angiogeneza insuficienta apare in momentul in care corpul poseda mult prea putine vase de sange, fiind expus diferitelor boli si tulburari medicale severe, precum disfunctii erectile, boli cardiace, incapacitatea de vindecare a ranilor, neuropatie si atac cerebral.

Angiogeneza excesiva -productia excesiva a vaselor de sange – poate face si ea legatura cu diferite tulburari sau boli severe. Artrita, orbirea, cancerul, endometrita, precum si scleroza multipla au fost asociate cu productia excesiva a vaselor de sange.

Obezitate = Angiogeneza excesiva

Obezitatea – acumularea masica a celulelor adipoase – este un produs secundar al angiogenezei excesive. Prin urmare, efectele pot fi contracarate luand anumite masuri. Dr. Li spune ca „Precum celulele tumorale, celulele adipoase cresc in momentul in care si vasele de sange se maresc.”

Dr. Joseph Mercola, un medic osteopat si chirurg renumit mondial, contribuie la acest subiect spunand ca : „…obezitatea este in mare masura dependenta de angiogeneza.” Dr Mercola continua prin a explica faptul ca celulele adipoase, precum cele canceroase, pot fi eliminate prin mentinerea unei diete controlate.

Ce inseamna asta? Inseamna ca trebuie sa ne distrugem celulele adipoase prin intermediul alimentatiei si a unor obiceiuri dietetice adecvate. Pentru a reusi acest lucru, trebuie sa mancam alimentele care inhiba procesul anormal de angiogeneza (ex. alimentele antiangiogenetice).

Iata cele 5 alimente ce vor tinti eficient alimentarea cu sange catre celulele grase:

1. Curry

Curcuminul este ingredientul care ii ofera acea tenta galbuie, dar este pe departe singura sa proprietate. Curcuminul este un polifenol puternic iar cercetarile stiintifice proliferante continua sa ii atribuie proprietati ce pot combate cancerul. De curand, cercetarile suplimentare au atribuit aceste caracteristici pe seama proprietatilor antiangiogenice ale compusului.

Intr-un studiu efectuat in 2009, oamenii de stiinta de la Universitatea Tufts au conclus ca: „Suprimarea angiogenezei de catre curcumin…impreuna cu efectele sale asupra metabolismului lipidelor (grasimilor)…ar putea contribui la scaderea nivelului de grasime corporala si la stoparea ingrasarii. Descoperirile noastre sugereaza ca acest ingredient dietetic, prezent in turmeric, poate contribui la prevenirea obezitatii.”

2. Usturoiul

Ajoene este un compus sulfuric din usturoi, care ofera acestui aliment proprietatea de eliminare a grasimilor. La nivel genetic, ajoene activeaza peroxidul de hidrogen, initiind un proces ce duce la uciderea celulelor adipoase (ex. apoptoza).

Sustinut de proprietatile sale antiangiogenetice, usturoiul este considerat unul dintre cele mai puternice alimente ce pot cauza arderea grasimilor.

Pe langa aceste proprietati, usturoiul este unul dintre alimentele cele mai bogate in nutrienti si face legatura cu nu mai putin de 11 beneficii dovedite pentru sanatate.

3. Migdalele

In discursul sau pentru TED, Dr. Li prezinta o ierarhizare a 27 de medicamente farmaceutice si factori ai regimurilor alimentare in functie de proprietatile lor antiangiogenice. Pe primul loc este Vitamina E. „Vitamina E surclaseaza chiar si cel mai bun medicament de pe Pamant…(ea) depaseste orice incercare umana in ceea ce priveste distrugerea tumorilor”, spune Li.

Din moment ce migdalele contin cel mai inalt nivel de vitamina E (7.3 mg pentru fiecare 28 pe portie), sunt probabil cei mai puternici catalizatori din lume cand vine vorba de arderea grasimilor. Mai mult, migdalele au un continut bogat de antioxidanti si prezinta proprietati anti-inflamatoare.

4. Spanac

Ar trebui sa includem aceasta verdeta pe lista, atat pentru proprietatile sale in ceea ce priveste arderea grasimilor cat si pentru toate celelalte beneficii ale sale pentru sanatate. Folosind un barometru, spanacul depaseste orice fel de leguma – si 99% dintre celelalte tipuri de alimente.

Intorcandu-ne la Vitamina E, spanacul se afla pe locul 2 in topul alimentelor cu un continut ridicat de vitamina E (6.9 mg./portie). Binenteles, este extrem de bogat in nutrienti, bogat in antioxidanti, enzime, minerale si vitamine. Dr. Josh Axe dezvolta unele dintre beneficiile spanacului:

„Precum o sursa naturala de glucozinolate, acestea (vegetalele cu frunze) prezinta proprietati antibacteriene si antivirale, carcinogeni inactivi care ajuta la reprogramarea celulelor canceroase pentru a se auto-distruge si previn formarea tumorilor si metastazei.”

5. Citricele

Fructele citrice, in special portocalele si mandarinele, sunt printre cele mai puternice distrugatoare de grasimi.

Intr-un articol intitulat „Fructele citrice au aratat ca sunt Antiangiogenice si reduc riscul aparitiei unor tipuri de cancer”, autorul enumera cateva studii, numind proprietatile antiangiogenetice ale fructelor citrice. Acestea sunt extrem de bogate in doua flavonoide – nobiletin si acid ascorbic (vitamina C) – ambele fiind antiangiogenice.

Articolul prezinta si legatura dintre consumul de fructe citrice si probabilitatea redusa a unor anumite tipuri de cancer, „inclusiv cancer pulmonar si colorectal, in cazul persoanelor care consuma in mod regulat cantitati substantiale de citrice.”